Heerlijk slapen in the city that never sleeps


Wat vertel je over een stad waar al duizenden blogs over geschreven zijn? Welke bezienswaardigheden raad je aan als ieder monument al tot in detail beschreven is? New York is een stad die niet te vergelijken is met andere steden. De aantrekkingskracht op zowel toeristen als de bewoners zelf is overduidelijk aanwezig en iedere hoek zorgt weer voor een nieuwe verbazing. De eerste keer dat je de metro uitstapt en het overweldigende Times Square ziet, je eerste blik op het Vrijheidsbeeld, zelfs de eerste keer dat je de befaamde Yellow Cabs voorbij ziet rijden begrijp je de liefde die veel mensen voor New York hebben. Maar een reisblog is geen reisblog zonder verborgen pareltjes, de restaurantjes of mooie buurten die niet iedereen bezoekt of trips die niet iedereen gaat doen, dus deze ga ik jullie ook zeker niet onthouden.

Als eerste het restaurant waar we 4 van de 7 dagen zijn gaan eten; Flex Mussels (174 E 82nd St – Greenwich Village). Uiteraard moet je wel een klein beetje van mosselen of seafood houden om hier te gaan eten maar als je er ook maar een klein beetje gek op bent kun je je hart ophalen. Een van mijn favorieten: de Angry Lobster. Nou heb ik 1 tip voor je als je hier besluit gaan eten: vergeet de donuts niet. Nu hoor ik je denken: donuts? Wat is er bijzonder aan donuts? Alles. Deze donuts zijn zo goddelijk dat als ik er nu aan terug denk ik automatisch begin te watertanden. Ze zijn warm, smeuïg, hebben een heerlijke vulling en smaken als ‘little drops of heaven’. (Geen New York blog is compleet zonder Friends-quote) Heb je je buik volgegeten? Ga dan lopend of met de Metro naar de haven en stap in de Circle Line Harbor Lights Sunset Cruise. Met alle lichtjes op de gebouwen, de bruggen en uiteraard het vrijheidsbeeld zorgt het voor een magisch uitzicht op de stad.
Nog geen genoeg gekregen van de vele bruggen die New York rijk is? Vergeet dan niet de wandeling richting Brooklyn te maken over de beroemde gelijknamige brug. Je komt uit in een stadsdeel wat direct zo anders voelt dan Manhattan. Het heeft een creatieve sfeer en is net iets kleinschaliger dan de andere kant van de rivier. Ga ontspannen op een bankje in het Brooklyn Bridge Park en geniet van het uitzicht op de East River. Want uitzichten, daar heeft New York er genoeg van. Of je de stad nu bewondert op grote hoogte vanuit het Empire State Building of vanuit een helikopter (prijzig, maar om te janken zo mooi!) of een wandeling maakt over Times Square of de High Line, je kijkt je ogen uit. Ik zou het allemaal bijna vergeten, maar in deze bijzondere week bezocht ik ook het Museum of Natural History, at ik een pretzel op straat, huilde ik bij het zien van de ruim 3000 foto’s van de slachtoffers van 9-11 en won ik 4-op-een-rij-basketbal bij Dave & Buster’s.

New York voelde voor mij als één grote wandeling door al mijn favoriete films en tv-series. Zoveel herkenningspunten en kleine details die me direct aan bepaalde scenes deden terugdenken. Wat dat betreft is het in New York misschien niet eens nodig de verborgen pareltjes te ontdekken. Juist alle bekende bezienswaardigheden maken deze stad tot wat het is: een bruisende filmset. Ben je niet voor het eerst in New York? Dan ontdek je deze pareltjes al wandelend vanzelf als je buiten de gebaande paden treed!

Na een lange dag wandelen en je hoofd vullen met duizenden indrukken kan ik je 1 ding vertellen: je slaapt als een roos in deze stad die zelf nooit slaapt.

Random lijstje met dingen die het meeste indruk op me hebben gemaakt:

1) 9-11 memorial museum (op 11 september zelf voel je bij veel mensen nog steeds de pijn)

2) Museum of Natural History (een van de mooiste musea waar ik ooit ben geweest)

3) Helikoptervlucht boven New York

4) Wicked op Broadway

5) Vriendelijkheid van de New Yorkers!

Using Format